Twee-factor authenticatie Mijn TVM

Vanaf 21 november inloggen in Mijn TVM zorg en inkomen met een extra code.

tvm verzekeringen

Twee-factor authenticatie

Er zijn drie bekende factoren die worden gebruikt voor authenticatie: iets wat u weet (een wachtwoord), iets wat u heeft (uw mobiele telefoon), en iets wat u bent (je vingerafdruk, iris scan). Twee-factor authenticatie betekent dat het systeem twee van deze opties gebruikt om u te verifiëren. Zelfs als cybercriminelen erin slagen om het wachtwoord te stelen, dan krijgen ze nog geen toegang. Ze ontvangen namelijk niet de extra toegangscode die via de twee-factor authenticatie wordt gegenereerd. Meer lagen van authenticatie maken een systeem veiliger.

Externe bron

Er zijn verschillende leveranciers die de functionaliteit voor twee-factor authenticatie aanbieden. Het is aan u om te kiezen welke bron u wilt gebruiken. Maakt u reeds gebruik van een authenticator app of tool, dan kunt u deze gebruiken voor het inloggen op Mijn TVM zorg en inkomen. Heeft u nog geen app of tool voor het genereren van een twee-factor code, dan is er een reeks aan opties. In de handleiding hebben we Google authenticator via smartphone of tablet voor u uitgewerkt. Google authenticator maakt gebruik van twee factoren, namelijk iets wat u weet (uw wachtwoord Mijn TVM zorg en inkomen) en iets wat u heeft (uw smartphone of tablet met de Google authenticator app).

Hoe werkt het?

U kiest in Mijn TVM voor de module Zorg en Inkomen. U logt in met uw reguliere gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens vraagt het systeem u om nog een extra code in te voeren. Deze extra code wordt gegenereerd via een app op uw smartphone of tablet. De extra code bestaat bij iedere inlog weer uit andere karakters en is dus nooit hetzelfde. De code wijzigt iedere 10 seconden. Na het invoeren van deze code krijgt u toegang tot Mijn TVM zorg en inkomen. Bent u uitgelogd en logt u binnen 30 minuten weer in Mijn TVM zorg en inkomen, dan hoeft u geen twee-factor authenticatie toe te passen. Logt u na 30 minuten weer in, dan vraagt Mijn TVM zorg en inkomen wel weer om een twee-factor code.

Heeft u nog vragen?

Raadpleeg dan onze handleiding. U kunt ook onze veelgestelde vragen raadplegen. Wordt uw vraag niet behandeld of heeft u moeilijkheden met het uitvoeren van twee-factor authenticatie? Neem dan contact op met uw contactpersoon. 

Raadpleeg de handleiding