Bedrijfsopvolging familiebedrijven transport

juni 2021

Bijna driekwart van de bedrijven binnen de sector van transport en logistiek is een familiebedrijf en krijgt vroeg of laat te maken met de uitdagingen rondom bedrijfsopvolging. Het is een lastig thema. Want wanneer is de tijd rijp om het stokje over te dragen aan de volgende generatie? In de greenpaper 'Uitdagingen bij bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven'  zijn de problemen en oplossingen bij opvolging binnen familiebedrijven in de logistieke en transportsector onderzocht. Download de greenpaper hieronder.

greenpaper bedrijf familie | tvm verzekeringen

Vijf fases van bedrijfsopvolging

In de greenpaper leest u over de vijf verschillende fases van bedrijfsopvolging: van de oriëntatiefase tot de fase van nazorg. Naast een opsomming van voorwaarden voor een succesvolle bedrijfsopvolging is er ook aandacht voor de valkuilen die er zijn en worden concrete tips gegeven voor een succesvolle opvolging. 

Vraaggesprekken met familiebedrijven

De TVM greenpaper is gemaakt in opdracht van TVM, uitgevoerd door onderzoeksbureau Panteia. Panteia heeft vraaggesprekken gevoerd met transportbedrijven in Nederland over de uitdagingen bij bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven. 

Downloaden TVM greenpaper 'Bedrijfsopvolging familiebedrijven'(PDF)

Proces van bedrijfsopvolging niet onderschatten 

Arjan Bos, CEO van TVM verzekeringen vertelt: ,,Een van de voornaamste conclusies is wat mij betreft dat het proces van opvolging vooral niet onderschat dient te worden. Want als de opvolging niet goed geregeld is, kan het op termijn een serieuze bedreiging vormen voor de continuïteit van de onderneming. Vanuit onze coöperatieve achtergrond gaan we als TVM hierover graag met onze leden in gesprek. Ook op deze wijze hopen we een bijdrage te leveren aan een gezonde toekomst van onze sector, van generatie op generatie.”