Overslaan en naar de inhoud gaan

Zero emissie event 2024 Bent u er ook bij? Meld u hier aan

Voor het derde jaar organiseren we het Zero Emissie Event. In het Rijvaardigheidscentrum in Lelystad krijgt u op vrijdag 21 juni waardevolle informatie over de weg naar zero emissie. Hoe bereidt u zich voor op de transitie naar elektrisch rijden? Hoe zorgt u voor voldoende laadcapaciteit? We nodigen u uit om bij het evenement te zijn. U kunt zich hier aanmelden.

Meld u aan voor het Zero Emissie Event 2024

Uw weg naar zero emissie: een dag vol oplaadpunten

Als alles goed gaat, is wegtransport in 2050 compleet uitstootvrij. Ambitieus? Jazeker. Maar het moet én het kan. Wilt u in 1 dag weten wat er op u afkomt en wat u nog moet doen? Kom dan op 21 juni naar het Rijvaardigheidscentrum in Lelystad. 
Aanmelden Zero Emissie Event 2024

Wat krijgt u tijdens het Zero Emissie Event 2024?

U krijgt praktische tips over hoe u een veilig laadplein in kunt richten. Ook weet u aan het einde van de dag hoe u de kWh prijs van uw voertuig en laadplein berekent en wat u moet u doen voor uw CO2 verantwoording. En hoe kunt u door middel van slim laden zelf met een beperkte netaansluiting toch elektrisch gaan rijden? Collega-ondernemers en experts helpen u in 4 praktische workshops op weg. Tijdens het Zero Emissie Event laat u zich bijpraten en kunt u zelf een proefrit met zero emissie (vracht)wagens maken. Ook kunt u een kijkje nemen op ons mobiele laadplein. Neem alle tips mee en ga 100% volgeladen over zero emissie terug de weg op.

Bezoek boeiende workshops:

Workshop A: Co2-verantwoording: wat moet u doen?
De Co2 verantwoording komt steeds dichterbij. Bent u er klaar voor? Carol de Wit van Alfa Accountants en Adviseurs neemt u mee in de veranderingen. Veranderingen die ook kansen met zich meebrengen. 

Workshop B: Bereken je ideale kWh prijs
Schommelingen in de diesel prijs, en de gevolgen hiervan zijn bekend voor u. Maar weet u wat een verandering van stroomprijs betekent? In deze workshop berekent u samen Johnny Nijenhuis de ideale kWh prijs van zowel uw voertuig als laadplein.

Workshop C: Een veilig laadplein, samen kunnen we het maken!
Het inrichten van een laadplein is complex. Bij het veilig inrichten komen er veel vragen op u af. Het NIPV heeft, in opdracht van TVM, hier onderzoek naar gedaan. Tijdens deze workshop bouwt u uw ideale laadplein, en toetsen we deze aan de richtlijnen van het NIPV. Samen maken we het veilig!

Workshop D: Netcongestie: laden kan gewoon, maar doe het wel slim!
Netcongestie is een vaak gehoord probleem bij het laden van voertuigen. Toch is laden bij netcongestie wel mogelijk. Peter Boon van Maxem legt u uit hoe u uw energieverbruik kunt optimaliseren en daardoor toch uw voertuigen toch kunt laden. Zelfs met een beperkte netaansluiting.

Bekijk hier het volledige programma

Terugblik Zero Emissie 2023

Voorlopers en experts vertelden tijdens het event 2023 wat de belangrijkste uitdagingen zijn rondom de energietransitie in de transportbranche. De focus lag hierbij op praktische informatie over het laden van ZE voertuigen. Tijdens het event konden deelnemers een eigen laadplein inrichten met een laadpleinspel en een mobiel laadplein bezoeken. Daarnaast waren er praktische workshops over een gezond verdienmodel, het overwinnen van netcongestie en de verandering in denkwijze van diesel naar kilowatt.