Afdelingen Binnenvaart en Pleziervaart in Hoogeveen

Vanaf 11 april zijn de scheepvaartlabels SON scheepsverzekeringen en Noord Nederland schepenverzekering verhuisd naar in de hoofdvestiging van TVM verzekeringen.

maandag 25 april 2016

De afdelingen Binnenvaart en Pleziervaart van SON en Noord Nederland zijn vanaf nu gevestigd op het TVM-hoofdkantoor in Hoogeveen. De bedoeling van die verhuizing: de klanten nog betere service verlenen.

Toen de scheepsverzekeraars SON en Noord Nederland lid werden van de TVM groep, had dat een duidelijke reden. Als relatief kleine spelers op de verzekeringsmarkt liepen ze aan tegen steeds strengere overheidsregels op het gebied van compliance, die alleen goed te behappen waren bij een bepaalde schaalgrootte. TVM kon die bieden.

Bovendien klikte het tussen TVM en SON en Noord Nederland bijna als vanzelf door hun historie. Het gaat er bij coöperatieve verzekeringsmaatschappijen nu eenmaal heel anders aan toe dan bij beursgenoteerde bedrijven. En als alle partners ook nog eens stevig geworteld zijn in dezelfde wereld, het transport, zorgt dat al snel voor een extra klik.

Dat de medewerkers van SON en Noord Nederland van respectievelijk Groningen en Heerenveen naar een eigen vleugel in het TVM-kantoor in Hoogeveen verhuisd zijn, is een logisch gevolg van de ingeslagen weg.

Overwegingen voor deze verhuizing

Arjan Bos, CEO TVM verzekeringen: “We hadden een aantal redenen. Groningen en Heerenveen zitten relatief dichtbij, maar het is toch ongeveer drie kwartier rijden. Als je bij elkaar in een gebouw zit, loop je makkelijker bij elkaar naar binnen om wat af te stemmen. Afdelingen als HR, marketing en financiën, die al centraal worden aangestuurd, hebben zo ook directer contact. Even langslopen is prettiger dan bellen.

Verder hebben we wederzijds vanaf het begin gevoeld dat SON en Noord Nederland echte TVM-bedrijven zijn en echte collega’s. TVM was voor hen een thuis, waar ze zich welkom voelden. Dat versterk je nog meer als je elkaar ook bij de boterham tegenkomt of in de gang.

Derde reden: we zagen tussen de twee scheepvaartclubs al een soort integratie ontstaan. Ze wisselden bijvoorbeeld bij vakanties of ziekte medewerkers uit. Als ze straks bij elkaar zitten, wordt dat nog eenvoudiger.

Vierde: de computersystemen gaan in de iets verdere toekomst volledig geïntegreerd worden.”

Lees het volledige artikel uit Actueel nr. 4

oud Adres SON scheepsverzekeringen:
Schweitzerlaan 4 | 9728 NP  GRONINGEN
oud Adres Noord Nederland schepenverzekering:
Uhlweg 46 | 8441 AG  HEERENVEEN
nieuw Bezoekadres: Van Limburg Stirumstraat 250 | 7901 AW HOOGEVEEN
nieuw Postadres: Postbus 130 | 7900 AC HOOGEVEEN