We hebben ons Privacy Statement gewijzigd

Leestijd 3 minuten

25 mei 2018

Vanaf 25 mei geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG bevat nieuwe privacyregels met als belangrijkste doel uw persoonsgegevens nog beter te beschermen.

In ons Privacy Statement kunt u lezen dat wij zorgvuldig omgaan met uw persoonsgegevens. Hierin staat welke persoonsgegevens we verwerken, waarom we dat doen en hoe lang we deze persoonsgegevens bewaren. 

Wat betekent dit voor u?

Uiteraard zijn uw persoonlijke gegevens bij ons in veilige handen. Met het vernieuwde Privacy Statement wijzigt er voor u niets. Bewust en onbewust deelt u uw persoonsgegevens met ons, bijvoorbeeld door onze website te bezoeken of telefonisch contact te hebben met onze klantenservice.

U hoeft geen verwerkersovereenkomst met TVM verzekeringen af te sluiten

TVM verwerkt in uw opdracht persoonsgegevens, maar het is niet nodig een verwerkersovereenkomst met ons te sluiten. Op grond van de AVG is TVM een ‘verwerkingsverantwoordelijke’ en geen verwerker. Het verwerken van uw persoonsgegevens en die van uw medewerkers is een gevolg van de dienstverlening die TVM aanbiedt, zoals bij het adviseren en bemiddelen van verzekeringen.
 
U geeft ons opdracht tot deze dienstverlening, maar TVM bepaalt zelf het doel en de middelen van deze verwerking. Zo bepaalt TVM welke persoonsgegevens nodig en noodzakelijk zijn voor het tot stand brengen (o.a. beoordeling risico) van de verzekeringsovereenkomst. Ook beslist TVM zelf in welke systemen en voor hoelang de gegevens worden vastgelegd. TVM is zelf verantwoordelijk voor de verwerkingen van de ontvangen persoonsgegevens. Daarom is het niet nodig om een verwerkersovereenkomst tussen u en TVM af te sluiten.

Wel een overeenkomst nodig met TVM diensten B.V.  

TVM is wel verwerker voor onze verzuimdienstverlening. Als u gebruik maakt van deze diensten dan heeft u in een overeenkomst TVM diensten B.V. opdracht gegeven om namens u uw verzuimverplichtingen uit te voeren en daarbij persoonsgegevens van uw medewerker te verwerken.

Mogen wij u blijven mailen?

U blijft als klant nog steeds onze nieuwsbrief ontvangen. Zo houden we u op de hoogte van onze producten en diensten en van wat er in de logistiek en transport-branche speelt. Stelt u dit niet (meer) op prijs? Dan heeft u bij iedere nieuwsbrief de mogelijkheid om u af te melden. Klik hiervoor onderaan de mail op ‘uitschrijven’.
 
Heeft u vragen of wilt u meer weten? Ga dan naar www.tvm.nl/dossier/avg.