Menu

Veilig onderweg met de Trucker app

TVM verzekeringen heeft het afgelopen jaar de app ‘Trucker’ ontwikkeld voor en door vrachtwagenchauffeurs.

woensdag 31 mei 2017

Met Trucker weten chauffeurs altijd waar er parkeerplekken vrij zijn, welke faciliteiten er zijn en waar ze veilig de vrachtwagen kunnen parkeren.

Met de rijmodus krijgen de chauffeurs bovendien meldingen over onveilige situaties, zoals files en wegwerkzaamheden. Zo kunnen ze hier op tijd op anticiperen en hoeven ze geen andere apps te raadplegen. Wel zo veilig!

Samen met chauffeurs

De app is ontwikkeld samen met vrachtwagenchauffeurs. Tijdens meerdere interviews is gevraagd wat chauffeurs graag willen zien in de app en vanuit daar is TVM gestart met het maken van de app. Tussentijds wordt de app Trucker ook steeds weer door vrachtwagenchauffeurs getest, zodat TVM de verbeterpunten mee kan nemen in nieuwe releases.

De Trucker app

Het vinden van een goede parkeerplek is vaak lastig. Trucker helpt om een geschikte en vrije parkeerplaats te vinden. In de app kan uw chauffeur aangeven van welke faciliteiten hij gebruik wenst te maken. Wil hij misschien alleen een bakje koffie? Is hij op zoek naar een parkeerplaats met eet- en douchegelegenheid? Of heeft hij een stop nodig waar hij de nacht kan doorbrengen op een beveiligde parkeerplaats? Trucker geeft ook aan waar beveiligde parkeerplaatsen zijn, dit wordt aangegeven met de IRU rating. Zo kan uw chauffeur veilig parkeren, niet onbelangrijk vanwege het toenemende aantal ladingdiefstallen.

Afhankelijk van de ingetoetste wensen vertelt Trucker de chauffeur waar hij het beste kan stoppen. Met de app krijgen uw chauffeurs een stukje rust rondom het plannen van rij- en rusttijden. Trucker geeft aan hoe druk het is op een parkeerplaats. Zo weet uw chauffeur direct of hij kan stoppen of nog even moet doorrijden, wel zo efficiënt.

Er is meer…

In Trucker kan een chauffeur gebruik maken van de SOS functie. Met één druk op de knop wordt hij doorgeschakeld naar de hulpdienst van TVM als hij in een bedreigende situatie zit. Chauffeurs kunnen ook reviews geven over parkeerplaatsen en de faciliteiten. En de chauffeur kan zien waar zijn collega chauffeurs verblijven tijdens hun rusttijd. TVM blijft de app doorontwikkelen in samenspraak met chauffeurs.

Recensies

De recensies zijn goed. ‘Overzichtelijk en goed opgezet’, ‘Handige app om snel een parkeerplek of eetgelegenheid te vinden’, ‘toppertje’ en ‘perfecte app’. Natuurlijk zijn er ook recensies die helpen om de app nog beter te maken. Zo geven chauffeurs hun feedback over de faciliteiten en melden ze ook de parkeerplaatsen die nog niet in de app staan. Een waardevolle aanvulling voor het doorontwikkelen van de app.

Download de Trucker app

Trucker viert een feestje! De app bestaat namelijk op 1 juni precies één jaar. Ruim 27.000 chauffeurs hebben de app al gedownload. Trucker is te gebruiken in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Engeland en Zwitserland. U en uw chauffeurs kunnen de app downloaden in Google play en in de App Store. Meer informatie over de Trucker app vindt u op www.trucker-app.nl.

Download Trucker in de App Store

Download Trucker in Google Play