Van Asfalt naar Big Data

Hoor alles over de laatste ontwikkelingen van het Internet of Things, Big Data en Cyber Security.

donderdag 26 januari 2017

Tijdens de afdelingsvergadering op 15 maart 2017 krijgt u een inspirerende blik in de toekomst van mobiliteit, verkeer en de automotive wereld. Carlo van de Weijer, directeur strategisch onderzoeksgebied ‘Smart Mobility’ en werkzaam voor o.a. TomTom, neemt u mee in de snel veranderende wereld van vervoer en wat dit betekent voor de verschillende industrieën.

Talking Traffic

Dit jaar wordt de innovatieve toekomst van slim rijden al realiteit met Talking Traffic. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, decentrale overheden en het bedrijfsleven investeren tot en met 2020 samen 90 miljoen euro in het Partnership Talking Traffic. Het samenwerkingsverband met de verkeersindustrie, telecom- en internetbedrijven en automotivebedrijven is opgezet om de komende vijf jaar innovatieve verkeerstoepassingen te ontwikkelen en te leveren. Vrachtwagens en auto’s die zo slim zijn dat ze verkeersgedrag kunnen voorspellen en daarop anticiperen; dat is wat ze met Talking Traffic willen realiseren.

Toepassing Big Data

Als de wereld van transport in staat is om met elkaar te communiceren door informatie uit te wisselen door de toepassing van Big Data – kunnen mensen én goederen sneller, veiliger, comfortabeler, efficiënter en duurzamer reizen. Dan betekent dat een omslag in de wereld van mobiliteit en logistiek en enorme kansen voor maatschappelijke, ruimtelijke en economische vraagstukken. In Nederland, maar ook daarbuiten. Maar wat is het risico dat alles en iedereen met elkaar is verbonden? Het beveiligen van data wordt ingewikkeld door het gebruik van verschillende systemen. En wat als het systeem wordt gehackt?

Onder leiding van tafelhost Marijke Roskam gaan experts met elkaar in gesprek over het Internet of Things, Big Data en Cyber Security.

Leden van de Coöperatie TVM ontvangen in februari een uitnodiging voor de afdelingsvergadering op 15 maart in Nijkerk.

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact op met onze klantenservice:
+31 (0)528 29 22 92
klantenservice@tvm.nl