Menu

TVM, TLN en Hausfeld werken samen bij truckkartel claim

Collectieve claim tegen truckfabrikanten.

dinsdag 13 juni 2017

TVM verzekeringen, ondernemersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en advocatenkantoor Hausfeld & Co bundelen de krachten bij de voorbereiding van een collectieve claim tegen truckfabrikanten. Die fabrikanten hebben jarenlang verboden prijsafspraken gemaakt en zijn daarvoor vorig jaar beboet door de Europese Commissie. Gedupeerden kunnen hun schade claimen bij de betreffende truckfabrikanten.

In december 2016 koos de grootste ondernemersorganisatie in de logistieke sector, TLN, uit 20 aanbieders voor de samenwerking met het internationaal in kartelschade gespecialiseerde advocatenkantoor Hausfeld & Co. En nu heeft de grootste transportverzekeraar TVM zich ook bij die samenwerking aangesloten. TLN en TVM vertegenwoordigen samen het grootste deel van de transportsector in Nederland en zijn daardoor in staat om druk te zetten op de truckfabrikanten om een passende compensatie te realiseren.

Voor transportondernemers die op het moment van de uitspraak van de Europese Commissie een TVM-verkeersrechtsbijstandverzekering hadden, betekent dit dat zij de kosten voor rechtsbijstand volledig door TVM vergoed krijgen als zij zich hebben aangesloten of aansluiten bij het collectief TVM/TLN/Hausfeld. Die ondernemers hoeven na afronding van de zaak daarom geen enkele vergoeding te betalen aan Hausfeld & Co. Een eventuele ontvangen compensatie komt daarom volledig ten goede aan de ondernemer. Voor klanten zonder verkeersrechtsbijstandverzekering, maar die geen lid zijn van TLN, heeft TVM een gunstig ‘success fee’ bedongen. In totaal gaat het om een potentieel aantal van circa 80.000 trucks.

Martijn Kammeijer, directeur Schade bij TVM verzekeringen en Simone Pluim, manager bij TVM rechtshulp: “Wij zijn enthousiast over de bereikte samenwerking met TLN en Hausfeld & Co. Het is uniek dat ondernemersorganisatie TLN en coöperatieve verzekeraar TVM de transportsector verenigen in deze omvangrijke gezamenlijke actie. Door de krachten te bundelen kunnen we echt van betekenis zijn voor onze leden en klanten. Met Hausfeld & Co zijn we daarbij verzekerd van dienstverlening op het hoogste niveau.”

Arthur van Dijk, voorzitter van TLN: “Voor transportondernemers is deze samenwerking ontzettend goed nieuws. TLN en TVM werken al vele jaren intensief samen. Kennis en kunde over de branche worden gebundeld. Deze proactieve opstelling van TVM past heel goed binnen die samenwerking en is bovenal goed nieuws voor transportondernemers die hierdoor een fors financieel voordeel kunnen behalen.”

Laurent Geelhand, managing partner Hausfeld Brussel: “Wij zijn trots dat in Nederland zowel TLN als TVM voor ons hebben gekozen. In Europa is deze samenwerking tussen een brancheorganisatie, verzekeraar en advocatenkantoor tot nu toe uniek in deze zaak. Samen vertegenwoordigen we verreweg de meeste trucks. Daardoor kunnen we nu veel druk uitoefenen op de truckfabrikanten en komt een positief resultaat dichterbij.”

Leden van TVM ontvangen binnenkort persoonlijk informatie op welke manier ze zich kunnen registreren voor de truckkartel claim, voor zover zij dat nog niet hebben gedaan.