Menu

TVM neemt deel aan Odyssey Hackathon 2020

TVM neemt ook dit jaar deel aan de Odyssey Hackathon 2020. Deze vindt dit jaar online plaats van 13 tot en met 15 november. Je kunt ons vinden onder de naam “Circular Economy for Freight Packaging”.

 

maandag 20 januari 2020

Bij TVM willen we onze leden, transport- en logistieke ondernemers, helpen om duurzaam te ondernemen en de continuïteit te waarborgen door kosten te besparen.

Het probleem met meermalige emballage

Meermalige emballage, zoals pallets en Deense karren, is ontworpen om meerdere keren voor transportactiviteiten ingezet te worden. Daarmee vormen deze objecten een hoeksteen voor duurzaam ondernemen in de sector. Bij het aanleveren van lading is het vaak niet mogelijk om de (meermalige) emballage direct terug te geven aan de leverende partij omdat er nog goederen in of op zitten.

Jaarlijks raakt tussen de 4% en 8% van de meermalige emballage kwijt. Beperking van het verlies van meervoudige emballage biedt kansen voor forse kostenbesparingen.

Oplossing

Wij zien een technisch netwerk voor data uitwisseling binnen de keten als de beste oplossing. Bij de komende Odyssey Hackathon brengen wij daarom de volgende uitdaging in:

Creëer een transparant logistiek protocol, zodat iedereen in de supply chain de emballage kan lokaliseren, identificeren, certificeren, retourneren, hergebruiken en repareren door alle stakeholders te stimuleren om bij te dragen.

De deelnemende experts krijgen 48 uur de tijd om de beste oplossing te bouwen voor de logistieke keten.

Gewenst resultaat van de hackathon

  • Valideren dat emballage is ontvangen
  • Track & Trace binnen de keten
  • Signaleren of en wanneer emballage vervangen moet worden
  • Belonen via beloningssysteem waarbij vergoeding volgt op het terugbrengen van emballage