NK Veiligste Chauffeur weer van start

Leestijd 3 minuten

Wie is de veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland? De zoektocht is begonnen! Vrachtwagenchauffeurs kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de competitie en meteen aan de slag. De finale van het NK Veiligste Chauffeur vindt plaats op zaterdag 25 september op het TT Circuit in Assen. 

Vorig jaar vielen in Nederland volgens het CBS 610 doden in het verkeer. Op de Europese wegen kwamen in 2020 18.800 mensen om het leven. Uit onderzoek blijkt dat bij ruim 90 procent van het aantal ongevallen menselijk gedrag een grote rol speelt; dat aantal moet en kan omlaag. TVM verzekeringen maakt zich al decennialang hard voor transportveiligheid. Een van de manieren om een wezenlijke bijdrage te leveren aan veiligheid op de weg is de organisatie van het NK Veiligste Chauffeur als onderdeel van de TVM Awards.

Wat zijn de TVM Awards?

De TVM Awards is de naam van een maatschappelijk initiatief ter verbetering van transport- en verkeersveiligheid van TVM verzekeringen en een selecte groep betrokken partners. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, Van Eijck Groep, Continental Benelux, VVN (Veilig Verkeer Nederland), STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek), BP, ANWB en Advance Groep. De primaire doelstelling van de TVM Awards is om meer bewustwording te creëren – onder alle weggebruikers- voor veilig rijgedrag. Daarnaast willen TVM en de partners een positieve bijdrage leveren aan het vak van beroepschauffeur.

Online kennisvragen en reactietests

Tijdens het NK Veiligste Chauffeur nemen vrachtwagenchauffeurs het tegen elkaar op. Het NK begint met een online fase met kennisvragen en reactietests. De beste 25 chauffeurs kwalificeren zich voor de finaledag. Op het TT Circuit in Assen strijden de finalisten om de titel door onder andere enkele uitdagende praktijkproeven af te leggen.

Hélène Hendriks ambassadrice

TV-persoonlijkheid Hélène Hendriks is al vanaf het begin als ambassadrice aan de TVM Awards verbonden. Zij zal op 25 september ook de finaledag presenteren en de prijzen uitreiken. De winnaar van het NK Veiligste Chauffeur wint naast de sportieve eer vanzelfsprekend de TVM Award. De gehele top 25 wint daarnaast een bezoek aan de Volvo-fabriek, het Volvo Trucks-democentrum en het Volvo Museum in het Zweedse Göteborg. De nummers 26 tot en met 75 worden uitgenodigd voor een exclusief bezoek aan de grootste Volvo Trucks-fabriek in Gent.

‘Duim omhoog naar chauffeurs’

Arjan Bos, CEO van TVM verzekeringen, over de TVM Awards: ,,We hebben in Nederland gelukkig heel veel vrachtwagenchauffeurs die veilig, goed en rustig rijden en daardoor juist ongelukken weten te voorkomen. Sterker nog: de Nederlandse vrachtwagenchauffeurs behoren tot de veiligste vervoerders van Europa en gelden als ambassadeurs voor hun beroepsgroep. Daar mogen we best trots op zijn. Wij steken graag de duim omhoog als mensen goed presteren. Dat blijven we doen, onder andere met de TVM Awards.”

Meer informatie? Ga naar de speciale actiewebsite www.tvmawards.nl.