Kickoff pilot veilig rijgedrag

Ruim 30 deelnemende transportbedrijven start TVM begin 2016 de pilot veilig rijgedrag

vrijdag 11 december 2015

Samen met ruim 30 deelnemende transportbedrijven start TVM begin 2016 de pilot veilig rijgedrag. Circa 500 vrachtwagens zijn dan uitgerust met enkele technische functionaliteiten die het rijgedrag van de chauffeur inzichtelijk maakt. Alle gegevens met betrekking tot bijna-ongelukken, incidenten en dergelijke worden opgeslagen en geanalyseerd. De chauffeur neemt onderweg duizenden beslissingen. De pilot moet uitwijzen welke daarvan van invloed zijn op de veiligheid en welke minder.

Op dinsdagavond 1 december 2015 vond de ‘kickoff veilig rijgedrag’ plaats bij Supernova-Jaarbeurs in Utrecht. Met ruim 50 aanwezigen waren bijna alle deelnemers hierbij aanwezig. Een prachtige opkomst!

Doel van deze avond was om de deelnemers te voorzien van meer achtergrondinformatie en om een gezamenlijk vertrekpunt te creëren. Ook konden de deelnemende transportbedrijven kennismaken met elkaar, met Route42 en met de betrokken TVM medewerkers. Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond waar veel ruimte was voor interactie!

Heb je vragen over de pilot veilig rijgedrag? Mail deze dan naar: 

veiligrijgedrag@tvm.nl

Samen supporten wij veilig transport!