Iedere overhandiging is een feestje

‘Persoonlijk vind ik het mooi als meerdere mensen of groepen met een donatie geholpen worden.'

donderdag 17 augustus 2017

De TVM foundation ontvangt jaarlijks veel aanvragen voor een donatie. Ben je ook benieuwd wat voor aanvragen dit zijn? En welke aanvragen zijn eigenlijk heel bijzonder? We vragen het aan Annetta de Vries-Tabak, bestuurslid van de TVM foundation.

Persoonlijk ontmoeten

‘Dat is een lastige vraag, welke aanvragen heel speciaal zijn. De aanvragen die wij ontvangen zijn eigenlijk heel divers met verschillende doelen’, vertelt Annetta de Vries-Tabak. ‘Persoonlijk vind ik het mooi als meerdere mensen of groepen met een donatie geholpen worden. Neem bijvoorbeeld de aanvragen voor een ontmoetingscentrum in een wijk, dorp of kern. Dit is een plek waar veel mensen gebruik van maken. Het persoonlijk ontmoeten is ook belangrijk in een wereld waar steeds vluchtigere contacten zijn door de komst van verschillende social media. Niet dat ik dit niet omarm, maar elkaar persoonlijk ontmoeten blijft heel belangrijk. En gelukkig zien we dit zowel bij jong en oud terug in de aanvragen die we ontvangen. Van een inrichting voor een jeugdsoos voor jongeren in Wijster tot het inrichten van een multifunctioneel centrum in Exloo.

Vrijwilligers

‘Eigenlijk zijn alle aanvragen heel speciaal. Als je kijkt hoeveel vrijwilligers bij de projecten betrokken zijn. Zoveel tijd, energie en enthousiasme die de vrijwilligers belangeloos inzetten. Dat is prachtig om te zien. Bij iedere cheque overhandiging merken we dit als bestuur. En dat maakt dat iedere overhandiging een feestje is. Vaak zien we nog niet altijd het eindresultaat omdat het project nog volop in ontwikkeling is, maar de aanvragers houden ons altijd op de hoogte.’

Maar als je toch een project moet kiezen, welke komt dan naar boven? Annetta fronst haar wenkbrauwen en het is even stil. ‘Een project dat nu zo naar boven komt is de Dutch RescueDogs. Dit is een vereniging die reddingshonden inzet om vermiste personen in binnen- en buitenland op te sporen. De overhandiging van de cheque vond plaats in Hoogeveen met een ware zoektocht naar een collega. Het was echt indrukwekkend om een reddingshond in actie te zien.’

Benieuwd?

Benieuwd naar het verhaal van de Dutch RescueDogs? Een indruk van de verschillende aanvragen vindt u op de website van de TVM Foundation.