Helpt u mee platooning mogelijk te maken?

Onderzoek voor een standaardcontract voor platooning.

donderdag 23 februari 2017

Vorig jaar heeft de Truck Platooning Challenge in Nederland plaatsgevonden. Vanaf volgend jaar gaan de eerste platoon-treintjes in ons land ‘commercieel’ rijden. Diverse verladers en transporteurs hebben zich bij de organisatie gemeld om deel te nemen aan de testcases.

Platooning

Misschien gaat u in de toekomst aan de slag met vrachtwagens die in een platoon rijden. Platooning is een techniek waarbij vrachtwagens in konvooi rijden en de navigatie en acceleratie gebeurt door de leidende vrachtauto.
Deze innovatie volgen wij natuurlijk op de voet. TVM verzekeringen heeft een werkgroep gevormd om (op termijn) specifieke verzekeringsoplossingen te kunnen bieden voor platooning.

Samenwerking bij platooning noodzakelijk

Omdat voor het rijden in platoon voldoende lading in dezelfde richting nodig is, dreigt deze technologie een commercieel nadeel te veroorzaken voor kleinere transportondernemingen, tenzij zij samenwerken. Dat zou kunnen leiden tot platoons met vrachtwagens van verschillende vervoerders. Ook grotere transportbedrijven kunnen samen gaan werken met andere vervoerders.

Onderzoek voor een standaardcontract voor platooning

Maar hoe maakt u hierover de juiste afspraken met collega-vervoerders die deel uitmaken van de gezamenlijke platoon?
Samen met dr. Wouter Verheyen, actief aan de Universiteit van Rotterdam en Leuven, is een project gestart waarbij voor de transportsector een standaardcontract voor platooning dat het aangaan van samenwerking tussen verschillende vervoerders makkelijker maakt.

Wilt u ook uw mening delen?

De wensen en ideeën van de vervoerders zelf zijn het vertrekpunt voor een goede samenwerking. Om het contract goed te laten aansluiten bij uw wensen, stellen wij u graag een paar vragen over een aantal strategische punten.

Wilt u via onderstaande knop de vragen beantwoorden, met een toekomstgericht gedachte:

Beantwoord de vragen

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact op met onze klantenservice
+31 (0)528 29 22 92

klantenservice@tvm.nl