Arjan Reedijk is dé Gouden Ridder van de Weg 2015

Arjan Reedijk rijdt door de Benelux en dat doet hij al meer dan 10 jaar schadevrij.

vrijdag 19 juni 2015

Dan denk je dat je even een container met ingevroren championmest moet omkoppelen, blijk je ineens dé Gouden Ridder van de Weg 2015 te zijn. De 34-jarige Arjan Reedijk van het kleine transportbedrijf A en P Reedijk uit Numansdorp was even verbijsterd toen hij vanochtend werd ‘overvallen’ door CEO Arjan Bos van TVM verzekeringen die hem in ’s-Gravendeel meedeelde dat hij een jaar lang ambassadeur van veilig transport zal zijn.

De overval

De ‘surprise-act’ voor de nieuwe Gouden Ridder van de Weg was diep in het geheim voorbereid. Op slinkse wijze werd Arjan Reedijk naar een opdrachtgever gelokt, transportbedrijf C van den Boogaard in ’s-Gravendeel, waar hij niet alleen een container moest omkoppelen, maar ook werd gevraagd mee te werken aan de introductie van spiegelafstelplaatsen nieuwe stijl. In het kader van de campagne van TVM voor veiliger transport gaat de verzekeraar het land door met nieuwe groene ‘matten’ waarmee altijd en overal de spiegels correct kunnen worden afgesteld. Een enorme bijdrage aan de verkeersveiligheid, omdat er jaarlijks nog steeds te veel dodelijke slachtoffers vallen omdat ze in de dode hoek van de afslaande vrachtwagen terecht komen. Voor TVM verzekeringen is de dode-hoek-problematiek een van de speerpunten in de aanpak van transportveiligheid in de richting van de nul verkeersdoden in 2020.

A en P Reedijk

Arjan Reedijk is een ambitieuze kleine vervoerder die in 2006 met zijn broer Piet het bedrijf A en P Reedijk begon met één vrachtwagen voor stukgoed en een wagen voor het vervoer van bloemen en planten. Later kwam daar ook nog een koeloplegger bij. TVM CEO Arjan Bos zei blij te zijn nu ook een kleine transportondernemer in het zonnetje te kunnen zetten. “Deze mannen en vrouwen spelen een cruciale rol in het Nederlandse vervoer. Het zijn niet alleen chauffeurs die van hun passie hun bedrijf hebben gemaakt, maar ook door hun vakmanschap en gedrevenheid ontzettend belangrijk zijn in het Nederlandse transport. Onze ervaring is dat deze chauffeurs/ondernemers zuinig zijn op hun materieel en een goede ambassadeur voor de sector zijn. Dit zijn de chauffeurs die we nodig hebben bij onze ambitieuze doelstelling om in 2020 nul verkeersdoden te bereiken.”

Al meer dan 10 jaar schadevrij

Arjan Reedijk rijdt door de Benelux en dat doet hij al meer dan 10 jaar schadevrij. Het uitreiken van onderscheidingen aan Ridders van de Weg is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen, bedoeld om vakmanschap onder chauffeurs te stimuleren, te belonen en beter zichtbaar te maken. TVM verzekeringen wil door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades terugdringen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen.