Drie risico's voor eigen rijders

Je bent als eigen rijder elke dag in touw. Als je niet op weg bent of staat te laden en te lossen, dan ben je wel bezig met je administratie of het binnenhalen van opdrachten. Erg belangrijk. Maar weet je eigenlijk wel zeker of je goed verzekerd bent? Bel of mail ons voor een vrijblijvend gesprek.

Natuurlijk heb je niet de tijd om je daar een heel weekend in te verdiepen. Daarom hebben wij een paar risico’s voor eigen rijders voor je op een rijtje gezet.

Risico 1: niet alle schades zijn verzekerd

Een paaltje of lantaarnpaal, een kapotte spiegel. In krappe winkelcentra waar jij moet lossen staat van alles en rijdt van alles rond. Soms zit een ongeluk in een klein hoekje. De verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor je vrachtwagen kent iedereen. Deze dekt veel van deze schades die je als chauffeur veroorzaakt.

Maar wist je dat schade aan je eigen vrachtwagen niet verzekerd is, tenzij je het regelt? En wat moet je doen als je af en toe met een geleende of gehuurde trailer of aanhanger rijdt? Hoe zit het dan met eventuele schade daaraan?

Zorg ervoor dat je weet wat je nodig hebt. Verzeker niet teveel, maar zorg er wel voor dat je niet in de problemen komt. Wij kunnen je adviseren wat voor jouw situatie de voordeligste en meest zekere optie is.

Risico 2: bij schade is niemand bereikbaar

De meeste schades kun je gewoon zelf afhandelen onder kantoortijden. Maar het moment van de waarheid is wanneer je schade hebt - of erger: een ongeluk - op een afgelegen plek in de polder, met een kwetsbare of bederfelijke lading. Op een moment dat iedereen slaapt.

Hoe kom je dan zo snel mogelijk naar huis? Wat gebeurt er met de lading? Is de vrachtwagen eigenlijk wel verzekerd als deze achter moet blijven? Dit zijn problemen waar niet iedereen bij stilstaat.

Natuurlijk, dit zijn uitzonderlijke situaties. Hoe we het precies gaan oplossen hangt van de situatie af. Maar wij van TVM zijn bekend met risico’s én zien mogelijkheden om een probleem op te lossen. En heel belangrijk: wij staan klaar voor je op het moment dat er iets gebeurt. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Risico 3: diefstal of schade van lading is niet gedekt

Je staat een nacht op een parkeerplaats en de volgende ochtend is de lading voor een deel verdwenen. Of bij het lossen valt er een doos op een geparkeerde auto. Wat nu? Wie betaalt dit? Meestal ben je als chauffeur verantwoordelijk voor de goederen. Als er dus iets gebeurt met de lading, dan krijg je van de opdrachtgever de rekening gepresenteerd. En die kan fiks oplopen.

De schades die ontstaan, worden gelukkig meestal gedekt op een transportaansprakelijkheidsverzekering, maar dan moet wel aan bepaalde voorwaarden zijn voldaan. Zo moet je bijvoorbeeld het inbrekers moeilijk hebben gemaakt om te in te breken en te stelen en moet je soms andere maatregelen treffen om gestolen waar te kunnen traceren. Ook is het belangrijk om goed met de opdrachtgever te bespreken welke vervoerscondities van toepassing zijn. Die beperken je aansprakelijkheid waardoor deze voor jou goed te verzekeren is.

Kortom...

Er komt dus heel wat meer kijken dan snel een verzekering afsluiten en dan gaan rijden. Er zijn simpelweg voorwaarden, uitzonderingen en specifieke regels, afhankelijk van bijvoorbeeld het type lading dat je vervoert en je bestemming. Ga dus goed na wat voor jouw situatie belangrijk is.

TVM helpt je graag hierbij. Wij kennen je wereld, wij weten waar je mee te maken kunt krijgen. Meer weten over wat we doen? Lees alles over het Eigen Rijder Pakket of neem meteen contact met ons op.

Het Eigen Rijder Pakket van TVM

  • Altijd een transportverzekering op maat
  • No-claim kortingen tot 75%
  • Eigen Rijder Pakket korting tot 10%
  • 24/7 schade melden
  • Zeer complete dekking
  • Persoonlijk contact