Preventietips binnenvaart

Preventie en risicobeheer zijn vaak niet de eerste dingen waar u zich als ondernemer mee bezighoudt. Daarom denken wij graag met u mee! Alle handige tips voor onderweg staan nu in de Preventiewijzer. U krijgt in de Preventiewijzer binnenvaart adviezen rondom transportveiligheid en tips rondom de afwikkeling van schade.

Preventietips binnenvaart | TVM verzekeringen

Preventiewijzer binnenvaart

De preventiewijzer bestaat uit adviezen rondom transportveiligheid en het geven van tips voor de afwikkeling van schade. Denk hierbij aan tips rondom het invullen van een schadeformulier, hoe om te gaan met schade bij kleine aanvaringen en wat een schipper zelf kan doen om schade te voorkomen. De preventiewijzer is niet uitputtend, we hebben slechts de belangrijkste onderwerpen en tips opgenomen. De onderwerpen zijn geselecteerd op de meest voorkomende schademeldingen.

Download de preventiewijzer (PDF)

Geluidsnormen: geen rijen schepen bij de sloperijen

Eigenaren van schepen die voor 1976 zijn gebouwd, moeten vanaf dit jaar jaar voldoen aan ‘nieuwe’, keiharde geluidseisen. Maar de binnenvaart zou de binnenvaart niet zijn, als er geen ontsnappingsclausules waren.

TVM Scheepvaart-expert Han Philipsen legt het uit

Doe de wintercheck!

Het vaarseizoen is voor de meesten van u afgelopen. Het is nu belangrijk dat u uw vaartuig winterklaar gaat (laten) maken. Door verschillende oorzaken kan schade ontstaan aan uw boot: vorst, hevige wind/ storm, hevige regen- en sneeuwval, afwijkingen in de waterstand, afwijkende belasting op de boot, inwerking van vocht, inbraak en diefstal en brand en ontploffing.

Lees wat u kunt doen om schade te voorkomen

Nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws en persberichten op het gebied van scheepvaart