Tijdelijk ook verzekeringsdekking met een verlopen rijbewijs

Volgens de polisvoorwaarden moet de chauffeur een geldig rijbewijs hebben. Is deze verlopen, dan is er geen dekking op de vrachtwagenverzekering. Door de coronacrisis lukt het niet altijd om de medische keuring, voor het verlengen van het rijbewijs, op tijd geregeld te hebben. TVM heeft begrip voor deze vervelende situatie en daarom blijven wij onder bepaalde voorwaarden toch dekking verlenen. Wij sluiten daarbij aan op de tijdelijke regeling van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Tijdelijke regeling ministerie

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft een tijdelijke regeling opgesteld zodat uw chauffeur toch kan blijven rijden. Deze regeling geldt tot 1 juni 2020 en geldt alleen:

  • In Nederland
  • Als het rijbewijs is verlopen op of na 16 maart 2020
  • Als uw chauffeur door de coronacrisis niet gekeurd kan worden voor het verlengen van het rijbewijs
  • Als het rijbewijs een geldigheidsduur heeft van 5 jaar of langer

Aanvullende voorwaarden van TVM

Daarnaast gelden de volgende voorwaarden:

  • Zodra dit mogelijk is moet de chauffeur gekeurd worden, maar uiterlijk binnen 2 maanden na hervatting van de keuringen
  • U moet de naam van de chauffeur aan TVM doorgeven

Let op! Deze regeling geldt alleen binnen Nederland. In het buitenland kunnen problemen ontstaan door de verlopen geldigheid van het rijbewijs.

Keuringen en opleidingen

Is uw rijbewijs niet verlopen maar moet uw materieel gekeurd worden of is uw code 95 certificaat niet meer geldig? Ook dan geldt er een tijdelijke regeling.

Terug naar de overzichtspagina