Menu

Tijdelijk ook verzekeringsdekking met een verlopen certificaat

Door de coronacrisis zijn veel branches geheel of gedeeltelijk stil gevallen. Dit is ook het geval bij veel keurings- en opleidingsinstituten.

Dit kan erg vervelend voor u zijn als hierdoor uw vrachtwagen of schip niet op tijd gekeurd of herkeurd kan worden. Of u of uw personeel kan niet op tijd een examen afleggen voor het verlengen van certificaten, zoals code 95.

Bij sommige verzekeringen is de dekking afhankelijk van een geldige keuring of geldige certificering. Hoe gaat TVM hier mee om?

Logistiek & transport over de weg

Vrachtwagens en getrokken materieel kunnen nog gekeurd worden

Op dit moment is het zo dat er nog 9 van de 16 keuringsstations van de RDW open zijn. Het is mogelijk om op afspraak een keuring te laten verrichten voor een nieuwe vrachtwagen, aanhanger, oplegger, of opbouw.

Tijdelijk ook verzekeringsdekking met een verlopen code 95-certificaat

Volgens de polisvoorwaarden moet de chauffeur een geldig rijbewijs hebben, inclusief code 95. Is deze code 95 verlopen, dan is er geen dekking op de vrachtwagenverzekering. TVM heeft begrip voor deze vervelende situatie en daarom blijven wij toch dekking verlenen.

We gaan ervanuit dat u (en uw chauffeurs) examen doen, zodra dit weer mogelijk is.

Let op: deze tijdelijke uitzondering geldt alleen als het certificaat op of na 16 maart 2020 verlopen is en uw chauffeurs door de coronacrisis geen examen meer konden doen voor het verlengen van
code 95. Voor het verlengen van het rijbewijs geldt er ook een tijdelijke regeling.

Binnenvaart

Tijdelijk ook verzekeringsdekking met een verlopen Certificaat van Onderzoek en andere certificaten

Volgens de polisvoorwaarden moet uw schip een geldig Certificaat van Onderzoek (CvO) hebben. Is dit CvO verlopen, dan is er geen dekking op de Binnenvaartpolis. Dit geldt ook voor andere certificaten die u en uw bemanningsleden verplicht dienen te hebben.

TVM heeft begrip voor deze vervelende situatie en daarom blijven wij toch dekking verlenen zolang het CvO (en de andere certificaten) door de coronacrisis niet verlengd kan worden. Dit doen wij mede op basis van het besluit van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR).

Het besluit van de CCR van 23 maart 2020 is geldig tot 23 september 2020. Wij volgen de besluitvorming van de CCR.

We gaan ervanuit dat u het CvO (en de andere certificaten) verlengt zodra dit weer mogelijk is.

Let op: Deze uitzondering geldt alleen als het CvO (en de andere certificaten) op 15 maart 2020 nog geldig was en het schip door het ontbreken van een geldig certificaat de veiligheid en de goede orde van de Rijnvaart niet in het geding brengt.

Terug naar de overzichtspagina