Menu

Corona en uw arbobeleid. Heeft u het goed geregeld?

Wat zijn de maatregelen die u moet nemen in uw arbobeleid om de besmetting met corona zo veel mogelijk te beperken? Het is in deze tijd extra belangrijk dat we er voor elkaar zijn. Juist als het gaat om een veilige en gezonde werkplek voor uw medewerkers. Dat bent u als werkgever ook wettelijk verplicht. Zorg er daarom voor dat arbozorg en preventie goed geregeld zijn. Om de kans op besmetting met corona zo klein mogelijk te maken en uw medewerkers weten wat ze moeten doen.

Om u te ondersteunen hebben we een overzichtelijk stappenplan opgesteld voor uw arbobeleid. In een paar stappen weet u precies waar u aan toe bent.

Download het stappenplan (pdf)

Hoe maakt u uw medewerkers risicobewust?

Naast het stappenplan kunt u onze checklist gebruiken. Deze checklist voor de transport en logistieke sector, benoemt per locatie en/of activiteit de risico’s en maatregelen om de risico’s aan te pakken. De tastbare en fysieke kant van de maatregelen zijn niet ingewikkeld, maar vragen wel om creativiteit, planning en voorbereiding. De uitdaging ligt vooral op het mentale aspect: hoe houdt u uw medewerkers alert op de veiligheidsrisico’s en hoe zorgt u er nu voor dat iedere collega zijn/haar eigen actieve bijdrage levert aan een veilige werkomgeving?

Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt de link voor uw persoonlijke Corona arbobeleid checklist.
Heeft u nog vragen of wilt u liever een medewerker spreken? Neem dan contact met de afdeling Preventie en Risicobeheer via telefoonnumer (0528) 29 29 30 of via e-mail preventie@tvm.nl.

Vraag hier uw persoonlijke checklist Corona arbobeleid aan