Menu

De veiligheid van uw chauffeurs moet voorop staan

Risico

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw medewerkers. Door spanningen in een (deel van een) land kunnen vervelende situaties ontstaan. Uw chauffeur kan hier onderweg mee te maken krijgen. Als werkgever heeft u een zorgplicht om uw chauffeur te beschermen tegen deze situaties en, als het mis gaat, om uw chauffeur te helpen.

Advies

Zorg ervoor dat u en uw chauffeurs altijd goed voorbereid op pad gaan. Blijf goed op de hoogte van het actuele nieuws en probeer altijd weg te blijven van gebieden waar het beter is om niet naartoe te gaan.

Download en gebruik de Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Dan bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Zorg ook voor een goede communicatie met uw opdrachtgever. Er kan twijfel zijn over het al dan niet veilig kunnen bereiken van de bestemming. Als dit het geval is, dan is wellicht het afzien van het vervoer de meest verstandige keuze. Bespreek daarom dit soort risico’s ook met uw opdrachtgever. Immers, de veiligheid van uw chauffeurs moet voorop staan.

Ook interessant voor u

Vertragingsschade

Illegale migranten die als verstekeling meegaan