Brandregres

De Bedrijfsregeling Brandregres is een afspraak tussen verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars.

Record aantal miljoenenbranden in 2013

Nederland heeft vorig jaar 148 grote branden met een schade van meer dan € 1 mln gehad. Dit is het hoogste aantal sinds de registratie van de branden in 1998 van start ging. De branden zijn goed voor een schadelast van totaal € 636,5 mln, een fractie lager dan hoogste totale schadelast tot nu toe: € 636,8 mln in 2003.

Wat is de Bedrijfsregeling Brandregres?

De Bedrijfsregeling Brandregres is een afspraak tussen verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars. In deze regeling is afgesproken dat alleen brandschade van meer dan € 2.500 en tot maximaal € 500.000 op een schadeveroorzakend bedrijf worden verhaald.

Wat is er aan de hand?

Vanaf 1 januari 2014 vervalt de beperking voor het verhalen van schade. Brandverzekeraars kunnen dan ook kleine schaden en schaden van meer dan € 500.000 op u verhalen als u aansprakelijk bent voor de ontstane schade. In de meeste gevallen dekt uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zo’n schade. Uw verzekerde som moet dan wel voldoende zijn. TVM heeft een minimum van € 2,5 miljoen vastgesteld als verantwoorde verzekerde som.