Annie Lavinia

Sinds juni 2008 is TVM verzekeringen de trotse eigenaar van de ‘Annie Lavinia’.

Welkom aan boord

Het plezierjacht ‘Annie Lavinia’ is gebouwd in de winter van 1919/1920 door scheepswerf Akerboom uit Boskoop, naar een ontwerp van Kesken. Opdrachtgever was dhr. F.W.H. van Beuningen uit Rotterdam.

De aak is genoemd naar de twee dochters van de familie van Beuningen, de tweeling Annie en Lavinia. De thuishaven was ‘De Maas’ in Rotterdam. Na verkoop heeft het schip nog verscheidene eigenaren gehad en is de naam ook regelmatig gewijzigd. Zo heeft het schip de namen ‘Vaganda’ (Yerseke 1927), ‘Zonnekind’ (Antwerpen 1947) en ‘Sinbad’ (Bremen 1976) gevoerd. Het schip zeilt dan rond Noorwegen, Zweden en Finland.

In 1990 komt het schip terug naar Nederland. Rotterdam wordt dan weer de thuishaven.

Sinds 2006 krijgt de ‘Annie Lavina’ Grou als thuishaven (de oorspronkelijke naam is inmiddels terug). De vaste ligplaats is bij ‘Hotel Café Restaurant Oostergoo’ in Grou.

Sinds juni 2008 is TVM verzekeringen de trotse eigenaar van de ‘Annie Lavinia’. Het schip wordt planmatig ingezet voor relatiemarketingdoeleinden, vergaderingen en overleg. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van verschillende opstap- en verblijfplaatsen. Iedereen die met haar gevaren heeft is het eens met een gast die in juli 1920 in het logboek van het zeilschip schreef:

“Lavinia, wat was’t fijn. Zoo saampjes met je uit te zijn. En vraag je mij nog eens te gaan, g’loof maar dat’k ’t niet af zal slaan!”

Het jacht is 14.20 meter lang (over de stevens), 4.80 meter breed en steekt 1.10 meter diep. Het zeiloppervlak is 133,5 vierkante meter. De romp is van geklonken staal. De binnenbetimmering is van mahoniehout. Het schip is voorzien van moderne navigatieapparatuur, keukenvoorzieningen, generator, centrale verwarming, radio en tv. Het schip heeft uitstekende zeileigenschappen en is uiterst comfortabel. De Lemsteraak ‘Annie Lavinia’ is in Nederland geregistreerd als varend monument.

De gasten aan boord van de Annie Lavinia worden beschermd en bestuurd door de goede fee op de roerklik.